NexGolf b(l)ogi

Tervetuloa NexGolfin blogiin! Pyrimme täällä kertoilemaan satunnaisen epäsäännöllisesti uusia asioita sekä NexGolfista että asian vierestä.

Blogissa on myös moderoitu kommentointi sallittu, joten osallistu ihmeessä aktiivisesti keskusteluun! Voit myös olla meihin yhteydessä sivustomme yhteydenottolomakkeen kautta, ja ehdottaa esim. käsiteltäviä aiheita.

05.04.2017

/// Kausi 2017 aluillaan

Kuten muualla tällä sivustollamme loppuvuodesta 2016 uutisoimme, NexGolfin kehitys siirtyi Nextimelta NexGolf Oy:lle. Mitään suurta mullistusta tämä ei tuonut, entinen tiimi siirtyi nyt uuteen yhtiöön, täydellä golf-fokuksella, kuitenkin.

Pelaajan käyttöliittymästä tulee parannettu versio tuotantoon tänä keväänä, heti kun sen testeistä ulos saamme. Uudessa versiossa on mm. koko Oma NexGolf uusittu, parannuksia ajanvaraukseen sekä klubin kisoihin ilmoittautuminen. Oma NexGolf -osiossa voit jatkossa hallita omien osakkeiden pelioikeuksia, seurata sarjakorttien ja pelilippujen käyttöä, sekä harjoitus- ja tasoituskierrosten tilastoja. Ajanvaraukseen liittyen mukana on myös, sen mukaan, mitä kenttä asetuksissaan on asettanut, mahdollisuus tarjota pelaajalle vapaaehtoisesti infota, että pelaakin vain 9r, vaikka kenttä onkin 18r, tai sitten 9r/18r on joka kerta pakollinen ilmoittaa.

Teetime.fi kokee sekä web että App puolella visuaalisen faceliftin, sekä jatkossa tarjoaa myös ei-NexGolf-kenttien pelaajille mahdollisuuden tehdä vierasvarauksia Teetime.fin kautta. Tämäkin päivitys tekee tuloaan. Tämän kauden 2017 päivitykset valmistelevat suurempaa toimintamallin muutosta kaudelle 2018, jossa lanseerataan myös vieraspelaajien kilpailuihin ilmoittautuminen, maksamisen toiminnot, sekä Teetime.fi Etukortti. Kerro meille, miten sinä haluaisit hyödyntää muulla tavoin Teetime.fi -palvelua! Ostaisitko vaikkapa sarjakortin kotikenttäsi lähistöltä, tai mökkikuntasi kentälle? Vai kenties jotain ihan muuta?

NexGolf Premium -palvelussa on jo esiteltykin loppuvuodesta 2016 entisestään mahtavaan Appiin harjoituskierroksen tuloskortin väylän tapahtumien tilastointiin ns. "Advanced User" -näkymä, jossa yhdessä ja samassa näkymässä syötät lyönnit ja tapahtumatiedot, sekä näet reaaliajassa vertailun kuluvan kauden tilastodataan. Kokeile!

Premiumissa tuomme myös paljon toivotun ominaisuuden "Omat listat ja pelaajakommentit". Listojen hallinta tapahtuu web-käyttöliittymän kautta, eli voit luoda erivärisiä listoja, esim. Vihreä = "Mukava peliseura", ja lisätä sitten pelaajia näille listoille. Ajanvarauksessa sitten näet näillä värikoodeilla ko. pelaajat. Lisäksi voit näillä listoilla oleville pelaajille lisätä henkilökohtaisen kommentin, joka näkyy vain sinulle: "Jussi oli mahtava pelikaveri, birdie-ryypytkin hoitui! :)". Nämä listat ja pelaajakommentit ovat siis käytössä sekä webissä että Appissa Premium-käyttäjille.

Premiumiin tulee myös omien ajanvarauksessa näkyvien kommenttien lisäysmahdollisuus, voit valita näkyvätkö kommentit vain itsellesi, myös Budeille, vai ihan kaikille (caddiemaster voi poistaa kaikille näkyvät kommentit, jos tarpeelliseksi katsoo).

Pyrimme myös aikaansaamaan pelaajan etusivulle näkymä-elementin, jossa muutama ns. TOP5 lista, esimerkkinä kerrottakoon väylän tapahtumista draivin pituuden tallennus: Lyöt mukavan draivin, ja päätät mitata Premium Appilla lyönnin pituuden. Saavut pallolle, matkaa näyttää kertyvän 257m, JES! Lopetat mittauksen, ja App kysyy: "Tallennetaanko draivin pituudeksi?" OK!. Jatkoa: Lyöntisi pituus on klubin 5 pisimmän draivin joukossa, sallitko että se esitetään klubin TOP5 Draivaajat listalla?" OK. Tämä lista sitten näkyy kaikkien pelaajien etusivulla. Myöskin, jos et ole yltänyt TOP5, oma sijoituksesi on sinulle kuitenkin esillä.

Kerro ihmeessä, mitä hauskoja toimintoja haluaisit palvelussa nähdä!

Hyvää kauden alkua / sen odotusta!

Kommentointi

Nimi:
Otsikko:
Kommentti:

Uudiastukset

Etenkin tuo lyöntipituuksien mittaus on hyvä uudistus kun olen harjoitellut lyöntiä koko talven.

Martti Ratinen - ti 25. huhtikuuta 2017 16.20.37

Uudistukset

KUN VIELÄ ONNISTUIS TUO UUDELLEEN AKTIVOINTI.

Martti Ratinen - ti 25. huhtikuuta 2017 16.22.09

Premiun hinta

30min googletuksien jälkeen en ole vieläkään löytänyt kyseisen palvelun hintaa?
Joten mikä se mahtaa olla ja missä muodossa, kk- vai vuosi-maksu?

Epätietoinen - ke 26. huhtikuuta 2017 21.20.25

RE: Uudistukset, Premium-hinta

Hei, kuten tässä blogikirjoituksessa kerrotaan (julkaistu tämän kirjoituksen jälkeen), hetken aikaa on uusien lisenssien hankinta pois päältä:

http://www.nexgolf.fi/blogi/premium-lisenssin-hankinta-hetken-aikaa-pois-saatavilta.html#.WQDo_8YlHws


Tämän jälkeen huomaatte kyllä NexGolfissa lisenssin aktivoinnin, ja sen mainossivulla kerrotaan hintakin.

Kuitenkin: Premium-palvelun hinta on 19,90e per vuosi (1.4.-31.3). Yhden golfhanskan tai n. 10 rangepallokorin verran siis.

NexGolf Team Member - ke 26. huhtikuuta 2017 21.40.53

Ei palvele

En pysty vaihtamaan ajan varauksessa kenttää.voin vaan varata kotikaupungissa simulaattori aikoja.

Pentti Peltola - to 27. huhtikuuta 2017 13.45.36

RE: Ei palvele

Vähän vaikea tuosta kuvauksesta päätellä tarkalleen, kummastako kyse, mutta olipa Premium tai Teetime.fi, ongelma johtuu kotikenttäsi asetuksista, eli yhteyttä sinne.

NexGolf Team Member - to 27. huhtikuuta 2017 15.29.54

RE: Ei palvele

Vähän vaikea tuosta kuvauksesta päätellä tarkalleen, kummastako kyse, mutta olipa Premium tai Teetime.fi, ongelma johtuu kotikenttäsi asetuksista, eli yhteyttä sinne.

NexGolf Team Member - to 27. huhtikuuta 2017 15.30.18

Varatun ajan siirto?

Hei,
kaksi asiaa:
1. yritin uudessa käyttöliittymässä siirtää seuraavalle päivälle varaamani peliajan, mutta en löytänyt siirtämis vaihtoehtoa. Nyt peruin alkuperäisen varauksen ja varasin sitten uuden.
Löydänkö tämän ominaisuuden jotakin kautta vai onko tämä vain vanhan käyttöliittymän ominaisuus?
2. Millä aikataululla saatte kaikki vanhan käyttöliittymän ominaisuudet siirrettyä uuteen ja voin lopettaa kahden käyttöliittymän käyttämisen?

Ari - pe 28. huhtikuuta 2017 19.34.41

RE: Varatun ajan siirto?

Tervehdys, kiitos kommenteista!

1. Varatun ajan siirtoa ei toistaiseksi ole tulossa uuteen, koska, se ensinnäkin on harvemmin käytetty pelaajien keskuudessa, ja lisäksi on havaittu, että se silloin tällöin aiheuttaa vääriä varauksia, eli on siirrettyy väärään kohtaan, tämä siis vanhalla puolella, ja tällöin on sitten tenkkapoo kun ollaan kentällä eikä aikaa ole, tai ei olla kentällä kun aika on. Varauksen peruminen ja uuden teko on kaikista selkein, eikä niin suuri vaiva, ja tämän vuoksi näin.

2. Tavoite on ihan parin viikon sisällä, viimeistään toukokuun aikana, että näin. Vanha käyttöliittymä on sinänsä käytössä vielä koko tämän kauden 2017.

NexGolf Team Member - pe 28. huhtikuuta 2017 20.05.17

Kännykkä kentällä

Ei varmaankaan nopeudu kierrokset, jos innokkaat ja kenties vähemmän puhelinta hallitsevat rupeavat mittailemaan ja tallentelemaan aloituslyöntien pituuksia?Hauskaahan se kyllä voi olla jonkun mielestä.

Anita - ti 2. toukokuuta 2017 07.26.48

RE: Kännykkä kentällä

Vaikea kuvitella, että nopeutuisi. Tuskinpa kuitenkaan mitenkään erikoisemmin hidastuukaan, ei ainakaan sovelluksen takia.

Näissä kommenteissa on monesti takana harhaluuloja pelin hitaudesta. Pelinopeuden oleellisin asia on se, että kukin on lyöntivuorollaan valmis, eikä suotta kipitellä ryhmässä pallolta toiselle pelikaverin lyöntejä ihastelemaan.

Yhtään juoksuaskeltahan kentällä ei tarvita. Ja, ryhmähän on vastuussa pelinopeudestaa, ja pelaaja omastaan. Ihan sama sääntö, kuin jos pisteitä ei enää ole tulossa, virallisesti sinun tulee pallo nostaa. Jos ei takana painetta, voihan sitä sitten pelata sitä lyöntitulostakin, jos ryhmän kaverit ei pane pahakseen. Sama juttu, älä ropeloi kännykkää, jos se vie aikaa, eikä aikaa ole.

Itse asiassa, Premium Appin käyttö tulee parantamaan pelinopeuksia, sillä jossain vaiheessa pelinopeuden tarkkailu tulee siihen mukaan, mehän voimme johtaa pelinopeuden mm. sen perusteella, mikä oli kunkin reiän lyöntipelituloksen aikaleima, ja verrata sitä kentän ohjearvoon. Tämä tieto mahdollisesti on caddiemasterilla visuaalisessa elementissä käytettävissä, ja cm voi sitten hitaalla ryhmälle laittaa appiin vaikkapa kohteliasta push notea, että nyt olisi syytä peliä nopeuttaa...

NexGolf Team Member - ti 2. toukokuuta 2017 08.06.16

Lisenssi

Koska saadaan Premiun lisenssi käytöön uusille käyttäjille ?

Jouko Savolainen - ke 3. toukokuuta 2017 15.09.24

RE: Lisenssi

Hei,


toivottavasti jo ensi viikolla 8.5. alkaen.

NexGolf Team Member - ke 3. toukokuuta 2017 15.14.33

missä kilpailuihin ilmoittautuminen

Pari toivetta ja kysymystä:

Koska saadaan kilpailuun ilmoittautuminen uudelle puolelle?

Tälle uuden odotteluajalle toivoisin mahdollisuuden suoraan kirjautua sisään vanhalle puolelle. Tuo nykyinen kirjautumissivu on ihan turha välivaihe, kun en "uutta puolta" vielä käytä.

Tuleeko "uuteen käyttöliittymään" mobiilituki jossain vaiheessa? Nexgolf Premium kun on maksullinen en sitä lähde lataamaan.

Kilpailutoimikunnan vetäjä - la 6. toukokuuta 2017 18.06.02

RE: missä kilpailuihin ilmoittautuminen


Kilpailuihin ilmoittautuminen on jo käytössä 8 kentällä, jotka koekäyttävät sitä ensin. Mikäli yllätyksiä ei ilmene, ensi viikon alkupuolella se asennetaan kaikille kentille. Joten ei enää kovin kauaa tarvitse odotella.

Uuden puolen käyttö onnistuu kyllä kännykällä, kuten vanhankin.

Kuitenkin, luonnollisesti oikea mobiilisovellus on käytettävyydeltään aivan omaa luokkaansa. NexGolf Premium -palvelussa on 2 viikon maksuton kokeiluperiodi, tämäkin aktivoituu saataville ensi viikon päivityksen yhteydessä. Kokeiltuaan voi arvioida, onko lisäarvo palvelusta 19,90e per vuosi veroinen.

En näkisi hintaa kovin suureksi kynnykseksi, samalla rahalla saa yhden golfhanskan, tai kymmenisen annosta rangepalloja.

NexGolf Team Member - la 6. toukokuuta 2017 18.13.14

Copyright NexGolf Oy