NexGolf b(l)ogi

Tervetuloa NexGolfin blogiin! Pyrimme täällä kertoilemaan satunnaisen epäsäännöllisesti uusia asioita sekä NexGolfista että asian vierestä.

Blogissa on myös moderoitu kommentointi sallittu, joten osallistu ihmeessä aktiivisesti keskusteluun! Voit myös olla meihin yhteydessä sivustomme yhteydenottolomakkeen kautta, ja ehdottaa esim. käsiteltäviä aiheita.

05.08.2016

/// Väylätilastojen merkintä Premium Appissa

Muistutuksena, että tämän kauden NexGolf Premiumia voi käyttää veloituksetta, kannattaa kokeilla! Premium Appia on ladattu jo lähes 4000 kertaa.

Mutta, tämä kirjoitus käsittelee Premium Appin väylän tapahtumien merkintää. Tämänhetkinen tilastointi noudattelee NexGolfin taustatiimin näkemystä, tuotepäällikkömme pelaa alle 4 tasurilla, ja pelannut lapsesta asti. Muilla tasurit klubitasoa, alle bogipelaajan, ja takana kymmeniä vuosia golfia.

Kerrottakoon ihan ensin, että tällä hetkellä et kertyneitä statistiikoita voi vielä nähdä mistään, mutta ne ilmestyvät pian saataville, ja tarkastelutapojakin tulee matkan varrella lisää, myös tilastojen exceliin nosto. Mutta ensi alkuun tilastot ilmestyvät tilastointinäkymään, antamaan ihan merkintähetkellä sitä henkistä painetta: jaaha, näyttäisi, että avaan tällä väylällä 73% fairwaysta oikealle -> slaissia pukkaa! Vai tekisinkö jotain tällä kertaa toisin, enemmän mailan puristusta? :)

Tässä hieman perusajatusta tilastoinnista:

Visuaaliset "täppäykset" väyläosuma ja griiniosuma kuvaavat juurikin, miten onnistuit. Häränsilmä on selvä: onnistuminen. Väyläosuma tai griiniosuma. Nuoli alas: lähestyminen griinille jäi lyhyeksi, väylää et tavoittanut (jäikö alle punaisten...). Mitäpä sitten tarkoittaa nuoli ylös väyläosuman suhteen? No, kirjoittaja tämän nuolen täppäsi tällä viikolla ekaa kertaa, kun väylänä par 5, jossa avauslyönti lyödään 90 asteen dogleg mutkaan. Nappilyönti, rullit, myötätuuli, ja pallohan meni yli väylän ja lampeen. Nuoli ylös.

Bunkkeri on sitten joko väylä- tai griinibunkkeri, penaltyt selvä, sekä putit, mutta! Chipit on vaikea asia käsitellä, ja tässä pyydämmekin ajatuksia, pohjalle omia aivoituksiamme:

Mikä on chippi? Chippi ei suinkaan ole jokainen griinin läheltä oleva lyhyt lyönti, teknisesti lyöntinä siis chippi, mutta tilastoinnin kannalta chippi on vain se lyönti, joka seuraa epäonnistunutta virallista lähestymislyöntiä, so. par 5:llä siis 3. lyönti, joka meni hieman pieleen, jolloin 4. lyönti on chippi.

Up&Down oli meillä ensin ajatus PGA mukaan, eli sehän tarkoittaa chippi + 1 putti. Mutta, ihan jo klubitasollakin, onnistunut UD on harvinaisuus. Chippi on kuitenkin yksi pelin tärkeimmistä tapahtumista, joten siitä haluttiin tuoda tilasto. Nyt kuitenkin olemme itsekin havainnoineet, että käytännössähän lukuarvo siihen joka kerta on 1. Keskeisesti haluttaisiin ehkä talteen se tieto, tapahtuiko väylällä chippi, ja oliko chippi onnistunut. Onnistuminen sitten taas on hieman eri käsite eri tasoisilla pelaajilla, singelipelaajilla se on juuri UD, mutta ehkäpä klubipelaajana olen tyytyväinen ihan siihenkin, että sain sen griinille ja kahdella kuppiin?

Kommenttia siis chipin olemukseen, yleensä ja väylätilastoinnin kannalta odotellaan!

Ja kommenttia väylätilastoinnista ehdottomasti muutenkin. Raportoinnin tasoja tuodaan jatkossa varmaan lisääkin, jolloin on mahdollista raportoida sekin, että kuinka lähelle lippua pallo sitten griinillä päätyi jne.

Kommentointi

Nimi:
Otsikko:
Kommentti:

Tilastonäkymää odotellessa

Kiitos hyvästä jutusta. Tämä avasi minulle ainakin vähän sitä miten jatkossa tulen noita tilastoja syöttämään, erityisesti tuo Chippi on vähän ihmetyttänyt. Ja kommenttina että kun tasoitus on täällä päässä ilmeisesti jonkin verran kehitystiimiä korkeammalla, niin ikävä kyllä ei siihen chippi kohtaankaan aina saa ykköstä... Eli omassa pelissä se yksi chippi on onnistuminen, mutta muunlaisia tilastojakin varmasti kertyy :)

Onhan niin, että nyt syötetyt tilastomerkinnät siis tallentuvat johonkin, ja kun tilastonäkymät saadaan käyttöön, löytyvät nyt syötettyjen kierrosten tilastot siellä valmiina?

MInä kaipaisin omaa tuloskorttia tilastomerkinnöistä, jossa näkyisi väylä- & griiniosumat (kyllä/ei), putit, bunkkerit, chipit ja rankut reikäkohtaisesti ja yhteenlaskettuna. Tällaisen kun saisi, niin voisi melkein luopua tuosta paperisesta tuloskortista, koska tällaisen yhteenvetonäkymän haluaisin saada kierroksen jälkeen (ja nyt kun sitä ei saa, niin pidän kirjaa paperilla ja vain kopioin tulokset Nexgolfiin kierroksen jälkeen).

Saara - ti 9. elokuuta 2016 09.27.30

RE: Tilastonäkymää odotellessa

Kiitos kannustavasta palautteeesta! :)

Saimmekin sinulta juuri myös mailia, joten tiedustelemme mailitse hieman tarkemmin tuosta kirjoituksessasi mainitsemasta tavasta esittää tilastoja.

Kyllä, tilastomerkinnät tallentuvat kyllä, ja kun saadaan niiden esittäminen valmiiksi, nyt jo syötetyt statistiikat ovat siis mukana.

NexGolf Team Member - ti 9. elokuuta 2016 10.06.40

viestintä

Arvaan, että tilastointia (ja yleensä tätä appia) kokeiltaisiin enemmän jos niitä tuloksiakin voisi nähdä jossain?

Yleinen palaute:
Voisiko näitä teidän "blogahduksia" pohtia etukäteen, eli "mitä haluan kertoa lukijoille" ja tämän jälkeen teksti olisi myös hyvä oikolukea.
Nyt julkaisut ovat täynnä kirjoitusvirheitä. Kieliasu on erittäin sekavaa, puhekielistä ajatusvirtaa, jota on erittäin vaikea seurata.
Esim. nuo kuvaukset ikoneista. Pitkä selostus "Nuoli ylös" kuvakkeesta, eikä missään kohtaan mainita, että se tarkoittaa "Pitkäksi meni".

Tilastoinnista:
U&D-tilasto olisi hyvä saada mukaan. Mitä merkitystä on tilastoida, "vino avaus metsään, chippi väylälle" lyöntejä?

Hyvä juttu olisi jos tilastoja voisi naputella myös kierroksen jälkeen padilta tai tietokoneelta. Näin tilastot saisi talteen myös kilpailukierroksilta.


aktiivinen pelaaja - to 11. elokuuta 2016 12.31.45

RE: viestintä

Kiitos palautteesta!

Addressoidaanpa kaikki tässä:

- kuten kerrottu, tilastoinnit ovat tulossa

- blogin tyyli on tarkoituksella "ajatuksen virtaa", innokkaiden golffarien viestintää. Pyrimme olemaan ei-insinöörimäisiä, epävirallisia, kun meitä myöskin insinörttiydestä säännöllisesti syytellään. Nuoli ylös jutussa kuvauksen jälkeen pyrkii toki olemaan nokkela, uskoisimme, että ajatuksella lukenut lukija nimenomaan sisäistä, mistä kyse. Ja kun kohdassa vielä näistä nuolista kerrottiin. Olemme siis eri mieltä kanssasi, mielestämme Nuoli ylös termi oli tuossa selkeästi parempi kuin "Eli, pitkäksi meni, tämä siis tarkoittaa, että nuoli ylös on merkintä".

- kirjoitusvirheitä emme nyt hirveästi bongaa tuosta kirjoituksesta, mitähän tässä tarkoitetaan kirjoitusvirheellä?

- vino avaus, chippi väylälle: silläpä chipin olemusta kirjoituksessa tavoittelimme, teknisesti chippi-lyönti ei suinkaan välttämättä ole tämä tilastoitava chippi, vaan vain sen epäonnistuneen, virallisessa järjestyksessään täsmälleen oikeassa kohtaa olevan, lähestymislyönnin jälkeinen lyönti, joka yleensä on jo chipin päässä griinistä.

- Appiin on tulossa ns. Advanced väylätilastot -näkymä, ja siihen tulee UD = Up&Down sekä UD+ -napit, (Up&Down+toinen putti).

- Jälkikäteen tilastojen naputtelulla tarkoittanet, että nimenomaan näitä väylätilastoja voisi merkkailla jälkikäteen, eli avata periaatteessa minkä vaan tuloskortin My Stats- näkymästä, ja sieltä lisätä tilastoja?


Kiitos palautteesta! Koetetaan parantaa, vaikka osasta olemmekin eri mieltä.

NexGolf Team Member - to 11. elokuuta 2016 12.52.48

Sanastosta

Moi,

Tasotus 50 ja ehkä 3. vuosi menossa. Varmaan tyhmä kysymys, mutta mikä toi UD on? :) Chippi on jo selvillä, joten siltä osin ei mennyt selostus ihan yli ymmärryksen. Muutoin toi teksti on kyllä tarkoitettu kokeneemmalle pelaajalle, jolla terminologia on täysin hallussa - vaikka taidot ei sitten olisikaan kovin loistavat.

Millehän kohderyhmälle tämä on tarkoitettu - ja mitä kivaa sen pitäisi jokaiselle tarjota. Mulle esim. vois olla ihan hyvä tieto toi, että aina menee 5. reiällä reippaasti vasemmalle - tai joku muu "yksinkertainen" tieto, jonka voi helposti muuntaa sitten siihen, että mitä pitäisi muuttaa.

Asko Rasinen - su 14. elokuuta 2016 19.28.41

Sanastosta

Moi,

Luin vielä noita muita kommentteja ja olisin samaa mieltä noista "kansantajuisista" ilmauksista kuten "Liian pitkä lyönti" - "Liian lyhyt lyönti" - tai jotain vastaavaa.

Voisi antaa ohjeet luettavaksi jollekin tosi aloittelijalle - jos hän ymmärtää ohjeet, niin sitten varmaan useimmat muutkin. Tällöin ei parasta tulosta saavuteta ymmärrettävyyden kannalta, jos näit termejä sekä ohjeita pyörittelevät keskenään vuosikymmeniä pelanneet alle 10 händärillä olevat ekspertit :)

Kehitystyö on aina hankalaa, joten koittakaa kestää eri mieltä tai eri tavalla katsovat kommentoijat - siitähän sitä kehitystä tulee, kun kehittäjät huomaavat etteivät kaikki ymmärrä asioita samalla tavalla - tai tarpeet eroavat. Sanaileva "tajunnan virta" ei meikäläistä haittaa, kunhan sen pystyy ymmärtämään tarkoitetulla tavalla.

Asko Rasinen - su 14. elokuuta 2016 19.36.30

RE: Sanastosta x2

Kiitos kommenteista! Kieltämättä blogin henki on ehkä sen suuntainen, että kokeneet golfarit kirjoittaa kokeneille golfareille. Kirjoittajat vaihtelee hcp 3-20 välillä, kokemusta on pisimmillään jo 80-luvulta golfista.

UD itse oli tuossa ensimmäisessä maininnassa avattu, mutta yritetäänpä jatkossa availla vielä selkeämmin, eli kun kirjoitin Up&Down olisin toki heti siihen perään voinut laittaa: (jatkossa "UD).

Up&Down on yleinen termi siis sille, että nimenomaan se varsinainen lähestymislyönti kun ei tavoita griiniä, eli esim. par4:llä lyönti nro 2 ei osu griinille, mutta kuitenkin chipin päähän, puhutaan Up (=chippi nostaa pallon "ylös" griinille) ja Down (=1 putilla kuppiin).

Up to the Green & Down the Hole. http://golf.about.com/cs/golfterms/g/bldef_upanddown.htm

Eli UP voi olla kyllä chipin lisäksi myös griinibunkkerista nosto.

Pyrimme kehittämään ulosantiamme, ja tämäpä blogi on juuri hyvä paikka tällaiseen keskusteluun ja kysymysten esittämiseen. Pyrimme kun vaan ehdimme luomaan jonkinlaisen FAQ (Frequently Asked Questions aka. UKK - Usein Kysytyt Kysymykset) luomaan myös Premiumista. Perinteinen ohjekirja on liian jäykkä, ja työläs ylläpitää.

NexGolf Team Member - su 14. elokuuta 2016 20.14.38

Ilmainen kokeilu?

Minkä ihmeen takia ilmaiseen kokeiluun pitää syöttää luottokorttitiedot? Ja jos sitten unohtaa perua tilauksen, niin automaattisesti laskutetaan luottokortilta. Miten peruutus tehdään jos sen haluaa tehdä?

Jussi - pe 26. elokuuta 2016 08.03.18

RE: Ilmainen kokeilu?

Tämä käytäntö on täysin yleistä erilaisissa webbipalveluissa, NetFlix, Spotify, LinkedIn, jne.

Ja mikä ettei ihan perinteisissä kuvalehtien tilauksissa: sinulle tarjotaan tutustumisperiodi, joka jatkuu varsinaisena tilauksena, mikäli et sitä peru.

Kuten Premiumin infossa kerrottiin, tulemme kyllä muistuttamaan n. 2 viikkoa ennen veloitusta asiasta, jolloin tilauksen voi perua.

Tilauksen saa peruttua välittömästi poistamalla Oma Nexgolf-profiilista luottokortin tiedot. Kokeile vaikka, käy poistamassa, ja aktivoi palvelu sitten uudelleen.

Tämä mekanismi perumiseen on tilapäinen tälle kaudelle, sillä ensi kaudella meillä ei ole kauden kestävää ilmaista periodia, vaan todennäköisesti 2 viikon ilmainen tutustumisjakso, ja sitten jatkuu maksullisena.

Meillä on tulossa myös muita palveluja, joihin luottokorttia käytetään, ensi kaudeksi, joten kortin voi halutessaan systeemiin jättää, esim. oman klubin kisamaksujen maksua varten heti netti-ilmoittautumisen yhteydessä.

Kerrottakoon tässä vielä se, että luottokorttitiedot eivät ole täydellisinä NexGolfissa, vain vajavaiset viitteet, joilla maksutapahtuma siirretään varsinaiselle luottokortti-operaattorille, joka sitten on PCI DSS -sertifioitu toimija.

NexGolf Team Member - pe 26. elokuuta 2016 08.52.31

Ilmainen kokeilu

Enpä saanut vastausta siihen, että miksi pitää syöttää luottokorttitiedot jos haluaa kokeilla? Tiedän kyllä että monet muutkin palvelut niitä edellyttää ja en kokeile niitäkään. Tätä voisin kokeilla jos kokeilu olisi kevyempää.

Jussi - to 1. syyskuuta 2016 20.19.08

RE: Ilmainen kokeilu?

Hyvä Jussi,

"Enpä saanut vastausta siihen, että miksi pitää syöttää luottokorttitiedot jos haluaa kokeilla? "


Kylläpä tuossa yllä on Sinulle vastattu.

NexGolf Team Member - to 1. syyskuuta 2016 21.45.01

Copyright NexGolf Oy